Pagina's

Picture

Picture

Friday, July 4, 2014

Banana pancakes



Waarschijnlijk heb je al eens van deze pannenkoekjes gehoord: de 'banana egg pancakes'. En ze hebben natuurkijk niet voor niets deze naam, de ingredienten zijn namelijk 1 banaan en 2 eieren! Dus nee, geen meel, bloem of suiker bij deze pannenkoeken, alleen banaan en ei! Ik las dit recept ongeveer een jaar geleden op instagram, maar ik dacht uiteraard dat dit gewoon niet lekker kón zijn, het hoofdingredient van pannenkoeken is toch bloem? Hoe kunnen pannenkoeken zonder bloem dan naar pannenkoeken smaken? Maar goed, ik heb het recept een kans gegeven en ik kan je vertellen dat ik eigenlijk nóg lekkerder vond dan gewone pannenkoeken (en gezonder)! Als je dit recept nog nooit gemaakt hebt moet je het echt een keer proberen! Ze smaken geweldig!

Recept


1 banaan
2 eieren

1. Mix alle ingredienten door elkaar in een blender of keukenmachine.
2. Verwarm wat boter of olie in een pannetje en schep per keer ongeveer 1 eetlepel beslag in de pan, zodat het een soort van amerikaanse pancakes worden.
3. Keer de pannenkoekjes om en haal ze uit de pan als ze aan allebei de kanten bruin zijn.
4. Zet ze op een bord en nu zijn ze klaar om gegeten te worden! Ik raad aan om ze te eten met wat honing, dadelstroop, kaneel of nutella ect. Dan smaken ze nog lekkerder! 

Recipe


1 banana
2 eggs

1. Blend all the ingredients together in a food processor
2. Preheat a pan on medium heat and put some coconut oil or butter in it
3. Pour a circle of batter into the plan and cook until the underside is golden brown, than flip the pancakes and cook until the other side is golden brown as well. 
4. Get them out of the pan and top them with whatever you want! (I highly recomment date syrup, it tastes amazing!) 

Enjoy! X




No comments:

Post a Comment