Ik stond vandaag op. Om half 10 om precies te zijn. En toen..
Ok. Dit klinkt raar.
Ik had dus zin in appeltaart. Ja, ik zei toch dat het vreemd was, om half 10 's ochtends appeltaart willen eten! Er was echter een probleem, ten eerste was er geen appeltaart in huis en ten tweede leek het me niet heel gezond om appeltaart als ontbijt te eten.
Dus ik bedacht een oplossing: laat ik mijn dagelijkse ontbijt (havermout natuurlijk) een beetje aanpassen zodat het naar appeltaart gaat smaken!
Dus. Ik zocht een recept voor apple pie oatmeal op internet, en heb het een beetje aangepast. Natuurlijk smaakt het niet precies hetzelfde als appeltaart, maar toch, het komt er dicht bij in de buurt!
Recept
60g havermout
120 ml (plantaardige) melk
30ml yogurt
1 appel
1 ei
10 gram honing / suiker / agave siroop
1/2 theelepel zuiveringszout (baking soda)
1 eetlepel pindakaas (gesmolten in de magnetron)
Kaneel
1. Verwarm de oven voor op 180C.
2. Roer alle ingedienten door elkaar in een ovenbestendige kom.
3. Zet de schaal in de oven, en bak de apple pie oatmeal 20 minuten.
Recipe
2/3 cup oats (60g)
1/2 cup milk (120ml)
2 tbsp yogurt (30g)
1 apple
1 egg
2 tsp honey (10g)
1/2 tsp baking soda
1 tsp peanut butter (melted)
Cinnamon
1. Preheat the oven to 350F.
2. Combine all the ingredients in a oven-safe bowl and stir.
3. Transfer the bowl to the oven and bake the apple pie oatmeal 20 minutes.
Bon appetit!
X
No comments:
Post a Comment