Iets bakken is altijd de perfecte bezigheid als ik me verveel. Net zoals vandaag, ik verveelde me dus ik dacht: laat ik iets bakken! Na een paar minuten was ik er al uit dat ik zin had om muffins te bakken dus ik ging op internet zoeken.... en vond een geweldig recept voor havermout muffins met dadels en noten. En het leukste aan deze muffins is dat ze zonder geraffineerde suiker en zonder bloem gemaakt zijn! Oh, en ze smaken ook nog eens superlekker! ;)
Recept
120 gram havermout
100 gram volkorenmeel
1/2 theelepel zuiveringszout
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel kaneel
2 dl yoghurt
60 gram gedroogde dadels
90 gram honing (of agavesiroop)
70 gram fijngehakte noten
2 eieren
55 gram boter
1. Verwarm de oven voor op 190 C (170 C voor een heteluchtoven)
2. Pureer de dadels en voeg de yoghurt, eieren, gesmolten boter en honing toe
3. Maal de havermout fijn in een blender of met een staafmixer
4. Mix in een grote kom de havermout, volkorenmeel, kaneel, bakpoeder en het zuiveringszout.
5. Voeg de natte ingredienten toe bij de droge en roer alles goed door elkaar
6. Voeg de gehakte noten toe en roer het geheel nogmaals
7. Schep het deeg in de muffinvormpjes.
8. Bak de muffins 20-25 minuten in de oven
Recipe (english)
1 + 1/3 cup oats
1 cup whole wheat flour
1/2 tsp baking soda
2 tsp baking powder
1 tsp cinnamon
4/5 cup yogurt
5 dried dates
1/4 cup honey
3/4 cup chopped nuts
2 eggs
1/4 cup butter
1. Preheat the oven to 370 F.
2. Puree the dates and add the yogurt, eggs, melted butter and honey
3. Grind the oatmeal with a blender
4. Stir the oats, whole wheat flour, cinnamon, baking powder and baking soda in a large bowl
5. Add the wet ingredients to the dry and stir
6. Add the chopped nuts and stir again
7. Scoop the batter in a muffin tin
8. Bake the muffins 20-25 minutes in the oven
Enjoy!
x Susanne
No comments:
Post a Comment