Koekjes. Wie houd nu er niet van koekjes? En dan vooral van die koekjes met een krokante buitenkant en een heerlijke zachte binnenkant.. gewoon bijna om bij weg te dromen..
Mijn eerste havermoutkoekje at ik in de winkel koekela in Rotterdam. En echt serieus, dit was een van de lekkerste koekjes die ik ooit gegeten had... Dus, ik ben wat recepten op internet gaan opzoeken en heb ze zelf gebakken! En ik kan je vertellen, ze smaken echt geweldig! Bijna hetzelfde als de koekjes van de koekela! ;)
-SCROLL DOWN FOR THE ENGLISH RECIPE-
-SCROLL DOWN FOR THE ENGLISH RECIPE-
Het recept
100 gram havermout
25 gram boekweitmeel of bloem
1 theelepel bakpoeder
120 gram dadels
30 gram honing
1 ei
50 gram boter
40 gram rozijnen
40 gram walnoten
1. Verwarm de oven voor op 200C.
2. De de eerste 3 ingredienten in een grote kom
3. Pureer de dadels.
4. Smelt de boter en doe de gesmolten boter bij de gepureerde dadels samen met het ei en de honing.
5. Doe de natte ingedienten bij de droge.
6. Mix het geheel met een mixer.
7. Roer de rozijnen en gehakte walnoten door het beslag.
8. Bak de koekjes 15 minuten en de oven.
(maakt ongeveer 18 koekjes)
1 cup oats
1/3 cup walnuts
1/4 cup raisins
1. Preheat the oven to 380F
2. Put the first 3 ingredients in a large bowl.
3. Puree the dates.
4. Melt the butter and add the melted butter, the egg and the honey to the pureed dates.
5. Combine the wet ingredients to the dry.
6. Mix everthing very well.
7. Combine the raisins and the chopped walnuts to the batter.
8. Bake the cookies 15 minutes.
(yields around 18 cookies)
120 gram dadels
30 gram honing
1 ei
50 gram boter
40 gram rozijnen
40 gram walnoten
1. Verwarm de oven voor op 200C.
2. De de eerste 3 ingredienten in een grote kom
3. Pureer de dadels.
4. Smelt de boter en doe de gesmolten boter bij de gepureerde dadels samen met het ei en de honing.
5. Doe de natte ingedienten bij de droge.
6. Mix het geheel met een mixer.
7. Roer de rozijnen en gehakte walnoten door het beslag.
8. Bak de koekjes 15 minuten en de oven.
(maakt ongeveer 18 koekjes)
Recipe (English)
1 cup oats
1/4 cup buckwheat flour of all purpose flour
1 tsp baking powder
15 dried dates
2 tbsp honey
1 egg
1/4 cup butter or oil1/3 cup walnuts
1/4 cup raisins
1. Preheat the oven to 380F
2. Put the first 3 ingredients in a large bowl.
3. Puree the dates.
4. Melt the butter and add the melted butter, the egg and the honey to the pureed dates.
5. Combine the wet ingredients to the dry.
6. Mix everthing very well.
7. Combine the raisins and the chopped walnuts to the batter.
8. Bake the cookies 15 minutes.
(yields around 18 cookies)
No comments:
Post a Comment