Zoals ik al eerder verteld had is het ontbijt mijn favorite maaltijd. Vooral op zondag. Op zondag is het bij mij namelijk altijd 'wafeldag'. Meestal maak ik dan ook als ontbijt of brunch wafels voor mijzelf en mijn familie. Soms maak ik gezonde wafels van fijngemalen havermout of volkorenmeel, maar soms ook ongezonde (maar wel lekkerdere) wafels van bloem.. ;)
50 gram fijngemalen havermout, volkorenmeel, bloem of een andere soort meel.
1 ei
40 ml (plantaardige) melk
20 ml yogurt
1/2 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel zuiveringszout
5-10 gram boter of olie
10 gram honing of suiker
1. Verwarm een wafelijzer voor
2. Roer alle ingredienten door elkaar in een grote kom
3. Vul het wafelijzer met het beslag en bak de wafels ongeveer 3 minuten
- maakt 3 wafels -
- maakt 3 wafels -
Basic recipe (english)
1/2 cup grinded oats, whole wheat flour, all purpose flour or another kind of flour
1 egg
3 tbsp milk
1.5 tbsp yogurt
1/2 tsp baking powder
1/2 tsp baking soda
1-2 tsp butter or oil
1.5 tsp honey or sugar
1. Preheat a waffle ironer
2. Stir all the ingredients in a bowl
3. Scoop the batter in the waffle ironer and bake the waffles for about 3 minutes
-Yields 3 waffles -
No comments:
Post a Comment