Pagina's

Picture

Picture

Monday, May 19, 2014

Dried fruit and nut muffins





















Zoals je waarschijnlijk al gelezen had in een van mijn vorige berichten, ben ik een echte 'breakfast lover'. Ik snap dan ook zelf echt niet hoe mensen de dag doorkomen zonder te ontbijten. Ik probeer  zo veel mogelijk verschillende ontbijt recepten uit, en dit is er een van: havermout muffins met gedroogde vruchten en noten. Doordat de muffins met havermout gemaakt zijn, zijn de geschikt als een goed (en lekker) ontbijt! Oh, en nog een voordeel, ze zorgen ervoor dat je hele huis GEWELDIG gaat ruiken! ;)



Recept


175 gram fijngemalen havermout
60 gram volkorenmeel of bloem
100 gram kokosolie of boter
80 gram honing of agave siroop
200 ml yoghurt
2 eieren
100 gram gedroogde dadels
100 gram gemengde noten 
1/2 theelepel zuiveringszout
2 theelepels bakpoeder
50 gram gedroogd fruit (bijv. Rozijnen of gedroogde abrikozen) 

1. Verwarm de oven voor op 180C
2. Roer in een grote kom de fijngemalen havermout, het (volkoren)meel, het zuiveringzout en het bakpoeder door elkaar.
3. Pureer de dadels en voeg de eieren, de yogurt, de honing en de gesmolten boter toe.
4. Voeg de natte ingredienten toe bij de droge en roer het deeg goed door totdst alles gemengd is.
5. Voeg vervolgens de fijngehakte noten en het fijngehakte gedroogde fruit toe.
6. Bak de muffins 25 minuten in de oven 

Eet smakelijk! 

Recipe


2 1/4 cup grinded oats 
1/2 cup whole wheat flour or all purpose flour
1/2 cup butter or coconut oil
1/4 cup honey
4/5 cup yogurt
2 eggs 
11-14 dried dates (100 grams)
1 cup nuts
1/2 tsp baking soda 
2 teaspoon baking powder
1/2 cup dried fruits

1. Preheat the oven to 350 F.
2. In a large bowl, stir together the grinded oats, (whole wheat) flour, baking soda and the baking powder.
3. Puree the dates and add the eggs, yogurt, honey and melted butter.
4. Combine the wet ingredients with the dry. 
5  Add the chopped nuts and chopped dried fruits.
6. Bake the muffins for 25 minutes in the oven.

Bon appetit! 


No comments:

Post a Comment