Pagina's

Picture

Picture

Monday, July 21, 2014

Gluten Free Pancakes


















EINDELIJK! Het is zomervakantie!
Dat betekent dus alle tijd van de wereld om een lekker uitgebreid ontbijtje te maken ;)
De ene dag maak ik baked oatmeal, dan wafels en vandaag was het...
PANCAKES!

Misschien heb je mijn pancakeverslaving al eens opgemerkt tijdens het lezen van verschillende recepten op deze blog..
Pannenkoeken (en vooral de american pancakes) zijn absoluut een van mijn favorite ontbijtjes!

Dus ik liep naar de voorraadkast om te kijken wat ik allemaal kon gebruiken voor mijn pancakes vandaag. Mijn oog viel als eerst op de havervlokken, een standaard ingrediƫnt dat bijna altijd in mijn pancakes terug te vinden is. Zo gingen de havervlokken in de koffiebonenmaler en daar was het dan: havermeel!
Maar havermeel is natuurlijk niet het enige ingrediƫnt, dus ik keek verder in de voorraadkast en zag een pak boekweitmeel staan. Ok. Boekweitmeel had ik al een paar weken niet gebruikt, dus dat ging er ook bij.

Dat was de basis voor het meel. Daarna werd er nog een ei bij gedaan in de kom, wat yoghurt, baking soda en banaan en het pancake beslag was klaar! Nu kon ik beginnen met het bakken van de pancakes..


Recept

40 gram havermeel (fijngemalen havermout)
20 gram boekweitmeel
1 theelepel baking soda (zuiveringszout)
50 gram yoghurt
1/2 banaan
1 ei

1. Prak de banaan en voeg de yogurt en het ei toe.
2. Voeg vervolgens het havermeel, boekweitmeel en de baking soda toe.
3. Roer het beslag door totdat er geen klontjes meer in zitten (eventueel met een mixer)
4. Verhit een beetje boter of olie in een pan op matig vuur en schep met een lepel het beslag in 3 rondjes van ongeveer 7 cm in de pan
5. Draai de pancakes om er er luchtbelletjes aan de bovenkant ontstaan.
6. Bak de pancakes vervolgens nog heel even en haal ze uit de pan als de onderkant lichtbruin gebakken is.

Recipe

1/2 cup oats (grinded) (40g)
2 tbsp buckwheat flour (20g)
1 tsp baking soda
1/4 cup yogurt (50g)
1/2 banana
1 egg

1. Mash the banana and smix together with the yogurt and the egg.
2. Then add the grinded oats, buckwheat flour and baking soda.
3. Stir until smooth and lump-free .
4. Heat some butter in a pan and pour three circles of batter in the pan.
5. Turn the pancakes when bubbles form on top.
6. Cook until the second side is golden brown. 

Enjoy!







No comments:

Post a Comment